Wysokiej jakości naczynia ze stali nierdzewnej są idealnym towarzyszem każdej gospodyni domowej. Przyjemny metaliczny połysk i ergonomiczny kształt naczynia ozdobią Twoją kuchnię i pozwolą na łatwe umycie naczynia po każdym gotowaniu. Trójwarstwowe dno rozprowadzające ciepło uchroni Twoje ulubione potrawy przed przypaleniem i przegrzaniem, optymalna grubość ścianek naczyń utrzyma je w cieple przez długi czas.
Stal nierdzewna jest mocna i trwała, ale wymaga również konserwacji. Dowiedz się, jak prawidłowo czyścić stal nierdzewną i pozostałe naczynia kuchenne takie jak zlew i płyta kuchenna.
Jak pielęgnować stal nierdzewną?
Prawie każda kuchnia ma naczynia lub wyposażenie ze stali nierdzewnej. Dlaczego? Jak sama nazwa wskazuje, stal nierdzewna jest mocna, trwała i łatwa w pielęgnacji. Charakteryzuje się również dobrą przewodnością cieplną i dlatego stal nierdzewna jest często używana do produkcji naczyń kuchennych, zastawy i sztućców.
Unikaj stosowania wybielających lub ściernych środków czyszczących, metalowych zmywaków i szczotek z twardym włosiem, ponieważ mogą one uszkodzić powierzchnię. Przed przystąpieniem do czyszczenia należy dokładnie przeczytać instrukcje na etykietach, przetestować produkt na małej, niepozornej powierzchni i chronić ręce gumowymi rękawicami.
Wskazówka
Jeśli nie wiesz, jak prawidłowo umyć zlew, naczynia i sprzęt AGD ze stali nierdzewnej, bezpieczniej jest użyć specjalistycznych środków czyszczących, takich jak produkty Unigastro.pl. Są specjalnie zaprojektowane do czyszczenia i polerowania stali nierdzewnej i pomogą przywrócić Twoim produktom ich pierwotny połysk bez uszkadzania powierzchni!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz